Als paarden coaches worden ...

I FOR COACH

Als onderdeel van ons HaRvest Traject, waarbij we zaakvoerders begeleiden om de beste werkgever te worden voor hun medewerkers, lieten we 9 ondernemers kennismaken met
equine assisted coaching (een coaching methode waarbij paarden worden ingezet).

Voor mij persoonlijk is paardencoaching alvast een zeer unieke en intense ervaring geweest om op zoek te gaan naar mezelf. Om te ontdekken wie ik ben als persoon en welke invloed ik heb op de mensen rondom mij. Dit is meteen ook de reden waarom ik de ondernemers waarmee ik zelf samenwerk ook graag laat kennismaken met deze vorm van coaching. Als zaakvoerder is het zeer boeiend om te ontdekken welk effect jij hebt (of kan hebben) op jouw medewerkers om van hieruit verder te kunnen groeien en nog meer te halen uit de samenwerking met jouw mensen.
 

Paarden hebben geen enkel oordeel over ons als mens. Ze reageren enkel op gevoelens, emoties, mindset. Ze reageren op zowel zichtbare als onzichtbare prikkels en vertonen dan een bepaalde houding of gedrag.
Enkele van de ondernemers die vorige week deelnamen aan deze coaching sessie waren in eerste instantie wat sceptisch. Ze wisten niet goed wat te verwachten en welke meerwaarde deze paarden nu konden bieden aan hun groeiproces.
 

Toen Oliver, onze coach, begon te spreken - een ontzettend gemotiveerd en inspirerend persoon – werd de sfeer in de groep onmiddellijk al wat gemoedelijker. De ondernemers werden nieuwsgierig en meer en meer getriggerd om aan de slag te gaan met de paarden.
 

Tijdens de opdrachten werd al snel duidelijk welke patronen mensen hanteren, welke valkuilen ze hebben, maar ook waar hun sterktes liggen. Het is ongelofelijk fascinerend hoe paarden reageren op bepaalde emoties of gevoelens.
 

Eén van de ondernemers blokkeert bijvoorbeeld vaak in haar eigen bedrijf als ze niet weet hoe ze iets moet aanpakken, mist wat zelfvertrouwen en mag gerust met meer vastberadenheid de leiding opnemen. Heel confronterend was het voor haar om te zien en te ervaren hoe het paard in haar zone kwam binnenstappen en volledig de leiding overnam. Deze ervaring confronteert jou letterlijk met jouw valkuilen en is zoveel krachtiger dan wanneer ze door een ander persoon worden meegedeeld.
 

Na elke opdracht vroeg Oliver hoe de ondernemers nu zelf het gedrag van het paard interpreteerden.
Wat blijkt is dat iedereen het gedrag anders interpreteerde, op zijn of haar eigen manier. Hierdoor wordt duidelijk hoe jij zelf de realiteit ziet en vanuit welk standpunt jij de zaken bekijkt in jouw leven of in jouw onderneming. Een mooie spiegel en voor sommigen een harde confrontatie.
 

Later op de dag was er een opdracht waarbij ze in teams één leidinggevende moesten aanstellen. Die leidinggevende gaf dan instructies om de paarden te halen en tussen balken te plaatsen. Wat bij deze oefening vooral opviel, was dat de eerste groep rust uitstraalde. Ze wisten duidelijk wat ze moesten doen en gingen beheerst aan de slag. Het eerste team slaagde er dan ook in om deze opdracht tot een goed einde te brengen.
 

Het tweede team was net iets onrustiger waardoor de paarden ook hun grenzen aangaven.
De leidinggevenden in deze groep hadden het ook moeilijker om controle los te laten. Het werd een soort van chaos waarbij zowel paard als ondernemer niet meer goed wist hoe te functioneren. Voor dit team was het dan ook verbazingwekkend welke impact hun gedrag had op de paarden.
 

Het is moeilijk om onder woorden te brengen wat deze sessie met je kan doen, het beste is om het
zelf mee te maken. Het was een heel ervaringsgerichte sessie en verrijkende ervaring en vooral een
bewustwording van jezelf.

Bedankt Oliver !
 

Veel leesplezier,

Charlotte

Meer weten? Advies nodig?

Meer weten? Advies nodig?

HaRvest haalt het beste uit je team!